Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » “Тя осакати тялото и речта ми, но не и съзнанието ми!”

“Тя осакати тялото и речта ми, но не и съзнанието ми!”

Това е историята на Джейсън Ели Бекер, един от най-великите китаристи на нашето време. Гениалният изпълнител и композитор е роден в Ричмънд, Калифорния – 22 юли 1969 г. . През 1990 г. списание “Guitar magazine” обявява Джейсън за най-добрия млад китарист в света.


На 20-годишна възраст, той се присъединява към бандата на Дейвид Лий Рот, подменяйки Стив Вай, който отива в Whitesnake. През 1989 Джейсън печели престижната награда “Най-добър млад китаристът”отново на Guitar Magazine. Докато се подготвя за последващото турне на групата си, Бекер започва да чувства това, което той сам нарича “мързеливо накуцване” в левия му крак. Скоро след това е диагностициран с амиотрофична латерална склероза (ALS; болест на Лу Гериг) и му дават от три до пет години живот.
Бекер завършва записите с бандата, използвайки светлинни габарити (тънки) струни на китара и други техники, което му дава възможност по-лесно да свири с отслабващите си ръце. Въпреки, че успява да завърши албума, който бе издаден през 1991 г., той не се присъединява към турнето, поради неспособността си да свири на сцената.

timthumb

Джейсън губи способността си да говори и сега комуникира с очите си чрез система, разработена от баща му. Въпреки, че ALS го лишава от способността му да свири на китара, да ходи, да живее нормален живот, дори и да говори, той остава напълно психически здрав. С помощта на компютър, продължава да композира.
“Тя осакати тялото и речта ми, но не и съзнанието ми!” – Казва Бекер за болестта си.
Защо ви разказваме тази история? Защото това е историята на човек, който нашето поколение и поколенията напред трябва да познават! Той е един от гениите на нашето време и безспорно доказателство за това, че волята, устрема, любовта към музиката и живота са по-силни от всичко на този свят. Бекер е автор на вдъхновяващи композиции, Той е идол на едни от най-големите музиканти и не спира да твори. Поклон пред таланта му! Поклон пред волята и обичта му към музиката!
Ако днес научавате за Джейсън Бекер, трябва задължително да чуете едно от най-добрите му произведения! И да разкажете за него на децата си, на приятели, на близки, за да знаят, че тук и сега, всичко е възможно!

[embedplusvideo height=”300″ width=”500″ editlink=”http://bit.ly/1fNW9lx” standard=”http://www.youtube.com/v/r5sKRNYsDME?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=r5sKRNYsDME&width=500&height=300&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1634″ /]

 

От категорията