Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » Първият чернокож милионер на голям екран

Първият чернокож милионер на голям екран

Номинираният за „Оскар” Дон Чийдъл ще участва и ще продуцира „Принцът на тъмнината” („Prince of Darkness”), биографичен филм за чернокожия милионер Джеремая Хамилтън.

Сценарият ще бъде адаптация по едноименния роман на Шейн Уайт, а с него ще се заеме Стивън Бейгълман, който вече е работил с Чийдъл по биографичния филм за Майлс Дейвис “Miles Ahead”.

Преди 20 години Бейгълман дебютира като режисьор с независимия хит „Да почувстваш Минесота”, но оттогава не е сядал на режисьорския стол.

Джеремая Хамилтън е един от най-известните чернокожи в историята, превърнал се в първия чернокож милионер, чието състояние е оценено на над 2 милиона долара при смъртта му през 1875г.

Хамилтън е търгувал на Уолстрийт, което само по себе си е исторически успех, имайки предвид, че по това време чернокожите са имали изключително ограничени права. Бил е женен за бяла жена, имал е голямо имение и е притежавал влакова композиция, която не е можел да управлява законно.

От категорията