Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » „Игра на тронове“ с други актьори?

„Игра на тронове“ с други актьори?

Телевизионното събитие на година предстои. „Игра на тронове“ на практика е перфектното телевизионно изживяване. Но би ли било така, ако любимите ни и дълго впечатлявали ни герои бяха изиграни от съвсем различни актьори. Истината е, че преди за започне това шоу, редица известни и не толкова известни актьори са имали възможност да се запишат в историята като участници в сериала.

За да се подготвим за наближаващата премиера на седми сезон, нека  видим кои са актьорите, които се разминаха с роли в сериала и да си ги представим в „дрехите“ на героите им.

Доминик Уест като Манс Райдър

Доминик Уест като Манс Райдър

„Предложиха ми някаква роля в „Игра на тронове“ – потвърждава актьорът в едно интервю през 2012 г.  Става дума за Манс Райдър – водача на едно от дивашките племена. „Отказах, защото снимките бяха в Рейкявик за около шест месеца. Проблемът ми е, че в момента имам четири деца и ми е невъзможно за се отделя от тях за такъв дълъг период. В крайна сметка ролята отива при Сайрън Хиндс.

Джилиън Андерсън като Церсей Ланистър

Джилиън Андерсън като Церсей Ланистър

Няма никакво съмнение, че Лина Хийди е перфектният избор за ролята на безскрупулната Церсей, но може би единствената друга актриса, която би заковала така добре тази роля е Джилиън Андерсън. Звездата от „Досиетата Х“ и „The Fall“ подсказва през 2013 г, че официално е казала „не“ на Троновете, но отказва да уточни за коя роля е ставало дума. Вътрешни източници спекулират, че е обсъждано именно тя да е Церсей, други пък спрягат името ѝ за образа на Мелисандра.

Тамзин Мърчант като Денерис Таргариен

Тамзин Мърчант като Денерис Таргариен

Свят, във който Емилия Кларк не е майка и повелителка на драконите, е меко казано безсмислен. Тя е нашата Калиси. Но тази роля всъщност е предложена на Кларк, след като пилотният епизод на „Игра на тронове“ бил заснет. Ролята била дадена на актрисата Тамзин Мърчант, известна с участието си в сериала „Династията на Тюдорите“. Продуцентите от НВО обаче забелязали, че този образ хич не ѝ пасва и изискали незабавни промени.

Дженифър Ел като Кейтлин Старк

Дженифър Ел като Кейтлин Старк

Още една актриса пренебрегната от продуцентите на НВО, която също участвала в пилотния епизод. Ел е известна актриса в Обединеното кралство, притежаващата много престижни награди и е дъщеря на театралната фурия – актрисата Розмари Харис. Веднага след тестовото гледане на първия епизод, тя е заменена от Мишел Феърли. Добрата новина за Дженифър е, че поне е пощадена от Червената сватба.

Лили Алън като Яра Грейджой

Лили Алън като Яра Грейджой

Алън твърди, че е ѝ е била предлагана ролята на Яра, която в сериала е сестра на Теон Грейджой. Образът е изигран от Алфи Алън, който всъщност в истинския живот е брат на известната певица. Лили твърди, че е отказала ролята, само защото много я притеснявали сцените на инцест, но според брат ѝ това било само претекст, заради многото ѝ музикални ангажименти.

Следват имена на актьори и актриси, на които не е предлагана роля за участие в сериала, но са се явявали на прослушване в опит да я получат. Какво ли би било, ако те я бяха спечелили?

Сам Клафлин като Джон Сноу

Сам Клафлин като Джон Сноу

Той се явява на прослушване за ролята на копелето на Уинтерфелт, както и за ролята на брата на Денерис Висерис. Хари Лойд го побеждава в последния момент за така важната роля. Клафлин не бил доволен от този неуспех, но това, че в последствие бил избран да изиграе Финик във франчайза „Игрите на глада“ върнало самочувствието му.

Изи Микъл Смол като Санса Старк

Изи Микъл Смол като Санса Старк

Актрисата е сякаш копие на Кери Мълиган и затова неслучайно изигра по-младата ѝ версия в драмата от 2010 г. „Never Let Me Go“. Тя е била много близо до това да получи ролята на Санса Старк, тъй като се оказва една от двете финалистки. Софи Търнър обаче печели прослушването и този образ катапултира кариерата ѝ така, че тя подписва договор с франчайза „Х-Мен“.

Сам Хюган като Лорас Тирел

Сам Хюган като Лорас Тирел

Може би е трудно за вярване, но е имало времена, в които актьорът от хит сериала Outlander Сам Хюган, не е бил хич популярен в Холивуд. Той се явявал на прослушване за „Игра на тронове“ цели седем пъти, но в крайна сметка загубил от Фин Джоунс. Даже не бил нает да изиграе дори някой от левентите от Нощния Страж. Скандално.

 

Източник: Cinefish.bg

От категорията