Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Нова глава в скандала с фейсбук, мрежата години наред…

Нова глава в скандала с фейсбук, мрежата години наред…

След като социалната мрежа Facebook публикува вчера извинение в американски и британски вестници за скандала с британската консултанска фирма “Кеймбридж Аналитика”, уебсайтът Арс Текника (Ars Technica) съобщи, че потребители проверили какви данни са събирани за тях от Facebook и установили имена на контакти, телефонни номера и есемеси, събирани в продължение на две или повече години от устройства с Android, предаде АП.

Facebook заяви, че информацията е складирана в обезопасени сървъри и е взимана само със знанието на потребители, които са се съгласили да дадат достъп до нея.

Говорителка на Facebook каза, че информацията не е споделяна с приятели или с външни приложения и се използва, “за да се подобри общуването на хората във Facebook”, като им се помогне да се свързват с други хора.

Facebook обяви на уебсайта си, че никога не продава данните и не събира съдържанието на есемесите или разговорите.

Но говорителката не отговори на въпроса защо е необходимо да се събира информация за телефонни контакти и есемеси, добавя АП./Блиц

От категорията