Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Опасни ли са GSM-ите от тези две марки щом Пентагонът забрани на войниците си да ги използват?

Опасни ли са GSM-ите от тези две марки щом Пентагонът забрани на войниците си да ги използват?

Военнослужещите в американските военни бази няма да могат повече да си купуват телефони на китайските марки Хуавей (Huawei) и Зет Ти И (ZTE), тъй като те представляват недопустима опасност за сигурността. Това заяви вчера Пентагонът.
 
„Апаратите Хуавей и Зет Ти И може да представляват недопустим риск за личния състав, информацията и военните мисии”, заяви говорителят на министерството на отбраната на САЩ Дейв Истбърн.
 
Предвид тази информация не е благоразумно магазините, управлявани от армията в американските бази по света, да продължават да ги продават, допълни той.


 
Истбърн уточни, че заповедта за изтегляне на апаратите Хуавей от тези магазини е била дадена на 25 април, пояснява в. Труд.
 
Поради опасенията за сигурността, свързани с мобилните телефони и други устройства с марка Зет Ти И, магазините (на Пентагона) изтеглиха и тези продукти, отбеляза той.
 
Говорителят не даде подробности за техническите аспекти на тези потенциални заплахи, но според в. „Уолстрийт джърнъл” Пентагонът се опасява, че китайското правителство може да следи войниците чрез устройствата Хуавей и Зет Ти И.

Източник: Блиц  

От категорията