Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Идва ли краят на Фейсбук? За пръв път от компанията обявиха, че…

Идва ли краят на Фейсбук? За пръв път от компанията обявиха, че…

Акциите на Фейсбук днес претърпяха сериозен удар, след като от компанията съобщиха, по-слаб от очакваното ръст на потребителите на за първото тримесечие на годината.

Компанията заяви, че има ръст на печалбата от 31% за второто тримесечие до 5.1 милиарда долара, а приходите са нараснали с 42% до 13.2 милиарда долара.

Но акциите на Фейсбук спаднаха със 7% само за час след отварянето на борсата в Ню Йорк, като до момента спада е в размер на 20%.

„Нашата общност и бизнес продължава да расте бързо. Ние ще продължим да инвестираме в това да пазим сигурността и безопасността на хората и да продължим да създаваме нови начини, с които да им помогнем да се свързват”, заяви собственикът на компанията Марк Зукърбърг.

Той също така добави, че не е очаквал значително въздействие върху данните причинено от скандала с “Кеймбридж Аналитика”, но се е усетило слабо захлаждане. Въпреки това месечно активните потребители са нараснали с 11% до 2.23 милиарда, но дневно активните потребители нарастват по-бавно отново с 11% до 1.47 милиарда. /Блиц

От категорията