Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » 4-годишното момченце, което само шие играчки, за да плати лечението си: историята, която трогна до сълзи Интернет

4-годишното момченце, което само шие играчки, за да плати лечението си: историята, която трогна до сълзи Интернет

Понякога истинският живот ни поднася истории, които са много по-силни от тези на екрана. Такава е и днешната.

Тази история разтърси

мрежата преди две години. Малкият Андрюша от Черкаси

(Украйна) сам шие снежни човеци-играчки  за набиране на средства за лечението си

. Майката на Андрей – Алена Семилет разказа как се е променил животъта им.

“Вярвам, че има Дядо Коледа и че той е минавал тези дни някъде близо до болничната стая, когато направихме първия снежен човек”, казва ни Алена.

снежковци

На 4-годишна възраст Андрей бил диагностициран с левкемия. Детето се нуждаело от лечение в Беларуския научно-практичен център за радиационна медицина, в Украйна не можело да му помогнат.

Един курс на лечение струвал 35 000 долара, което било огромна сума за семейството.

момченце в болнична стая

Няколко седмици преди Нова година Алена донесла на сина си

чорапи, ориз и флумастер. Майката искала да занимае с нещо детенцето и му предложила да създаде сам играчки. Първите снежни човеци Алена и бабата на Андрей направили сами, а момченцето ги нарисувало. Снежковците се получили много красиви и семейството решило да ги продаде.

момченце рисува

Майката се обърнала към различни фондове, обадила не на телевизионни канали и им писала за сина си. Но огромната сума не можело да бъде събрана. Семейството се готвело да продаде единственото си

жилище.

- Просто отидох в Украйна, за да продам апартамента си. И през това време започнаха да идват съобщения от банката. Получихме пари по сметката си. Преводите бяха направени от хора от Украйна, Беларус, Русия, Израел, Германия, – казва Алена.

Във Facebook жителката на Израел Светлана Кацуба написала пост за момченцето, което само шие играчки-снежковци, за да припечели пари за лечението си. Тази история разтърсила мрежата. Хората били възхитени от смелостта на детето, неговата отдаденост и воля. Потребителите започнали да прехвърлят пари по сметката на Алена, оставяли поръчки за снежни човеци и дори носели готови фигури в болницата на Андрей.

момченце само шие играчки

Само за пет дни събрали цялата сума. Снежни човечета били поръчани от жители от различни части на света.

- Благодарение на вашата подкрепа, молитви, помощ, завършихме лечението! По-рано тази седмица отидохме на контролен преглед в Гомел, ще правим десетки такива пътувания следващите 5 години. Често чувам: “Е, свърши ли се? Сега живеете, както преди, нали! ”Животът ни се промени напълно, но изводът е важен -„ Да дишаме дълбоко! Да ценим всяка минута от живота! Да бъдем заедно, без значение какво ще стане! ”- пише Алена Семилет на своята страница преди около месец.

Малкият Андрей вече се е върнал у дома, има много приятели, но все още не може да ходи на детска градина. От играчките детето предпочита колите и конструкторите Lego.

- У дома идва частен учител и Андрей се подготвя за училище с него. Може би за начало ще учим дистанционно. Надявам се, че след няколко години ще се преместим в редовно училище. След това той ще отиде в университет. Андрюша иска да стане пилот или лекар, казва Алена.

семейство

празник у дома

момченце в снега

Майката е уверена, че Андрей ще стане истински мъж и все още пази първия му снежен човек.

- Те купиха този снежен човек, прехвърлиха ни пари. Но купувачът ни го остави като символ. И не вярвайте на някого, който казва, че чудеса не се случват. Те се случват, – казва майката на Андрей.

По професия Алена е фризьорка, дълго време не е била на работа, сега младата жена отново се е върнала в бизнеса.

От категорията