Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Косата ми беше супер сплескана отгоре, никакъв обем нямаше, добре че беше моята фризьорка да ме открехне на тези трикове за обем

Косата ми беше супер сплескана отгоре, никакъв обем нямаше, добре че беше моята фризьорка да ме открехне на тези трикове за обем

Ако природата ви е надарила с тънка коса, придаването на обем и желана форма, преди да напуснете дома рано сутрин, може да се окаже трудна задача. Добрата новина е, че съществуват различни начини за постигане на оптимални резултати.

Представяме ви списък с най-добрите съвети, които да помогнат на косата ви да изглежда фантастично всеки ден.

 

1. Поиграйте си с дължината на косата.

Много специалисти са съгласни, че оптималната дължина на косата не трябва да преминава зоната под рамената, тъй като късите прически създават илюзия за повече обем. Освен това те се поддържат изключително лесно.

 

2 . Направете си многопластова прическа.

Друг тип прическа, която позволява да имате впечатляващ обем, е многопластовата с неравен бретон. Нейното основно предимство е, че тя отговаря на всеки тип лице и коса.

 

3. Добавете малко цвят.

Придайте обем на косата като използвате не само ножици, но и цвят. Това може да бъде обикновен акцент или метод шатуш, където да използвате няколко различни нюанси на един цвят.

 

4. Измийте косата си по правилния начин.

Дори нещо толкова малко, като миенето на косата по различен начин, може да помогне за постигане на обем. Всичко, което трябва да направите, е да следвате няколко основни правила:

– Нанесете шампоана само върху корените, след което разнесете пяната по дължина на косъма. Краищата на косата винаги са по-сухи и по-крехки, така че не трябва да ги търкате.

– Нанесете балсам или маска само по дължина на косата.

Овлажняващите шампоани, приложени върху корените, ги утежняват и сплескват косата.

– Масажирайте скалпа редовно. Това помага за подобряване на кръвообращението и премахване на мъртви кожни клетки.

– Опитайте се да не миете косата си всеки ден. Това може да отстрани нейния защитен слой, да я направи по-слаба и да я лиши от обем. Също така е хубаво да използвате сух шампоан.

 

5. Повдигнете корените на косата.

В днешно време съществуват много възможности, които могат да помогнат за придаване на обем в корените на косата, като се започне със специални спрейове и се стигне до употреба на маши, използвани от нашите майки и баби. Ако не разполагате с такива, опитайте с обикновени фиби. Просто ги поставете върху мокра коса и я оставете да изсъхне, преди да ги премахнете. Корените ще бъдат леко повдигнати, но без да придават прекалено много обем, който изглежда неестествен.

 

6 . Избягвайте да използвате прекалено много стайлинг пяна.

Прекомерното количество стайлинг пяна може да слепи косата и да я утежни, което затруднява постигането на допълнителен обем. Приложете следното правило: за оформяне на къса коса, използвайте топка от пяна с размер на орех, за средно къса коса – с размер на яйце и за дълга коса – с размер на топка за тенис.

 

7. Приложете принципа на “творческия хаос”.

Гладката и внимателно сресана коса изглежда твърде загладена и слегнала. Малко хаос, от друга страна, може да бъде вашия най-добър приятел, ако търсите повече обем. За да постигнете този ефект, оформете на косата в леки вълни, използвайки лента или стайлинг пяна.

 

8. Използвайте сух шампоан.

Сухият шампоан може да бъде спасение за тези, които нямат време да измият косата си или прекарват часове в стайлинг. Този продукт премахва замърсяванията, като заедно с това повдига корените, придавайки обем и чистота. Подобен ефект може да бъде постигнат чрез употребата на бебешка пудра.

 

9. Сушете косата си от долу нагоре.

Един обикновен сешоар може да помогне за постигане на допълнителен обем. Просто наведете главата си така, че косата да пада пред лицето и насочете топлия въздух от корените към върха.

 

10 . Нагласете пътя на косата си.

Вместо да прилагате обичайния път по средата, опитайте се да го направите по различен начин. Вие имате много възможности за избор: зигзаг, страничен път и други. Този прост трик помага за придаване на обем на косата от корените.

От категорията