Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » 5-те места по тялото, където нищо не трябва да се скубе, дърпа или изстисква:

5-те места по тялото, където нищо не трябва да се скубе, дърпа или изстисква:

Когато имаме пъпка или косъм на нежелано място, ние жените обикновено нямаме мира, докато не го изстискаме или отскубнем. При това не се замисляме, че изстискването на пъпки крие известни последици за здравето.

Ето частите от тялото, които е по-добре да оставим на мира:

1. Сиви косми

сиви косми

Има си даже и бабешко суеверие: ако отскубнем сив косъм, ще ни се появят 10 нови.

 И въпреки, че това е, разбира се, мит, си има добра причина да не скубем сивите косъмчета. Отскубвайки един косъм, увреждате космения фоликул и на негово място е възможно да не порасне не само сив, а и никакъв друг косъм. Така, вместо бели коси, рискувате да останете с плешиви петна, което, ще се съгласите, е много по-лошо.

2. Кожичките на ноктите

Тази малка част от кожата може да ви причини много неприятности. Не хапете и не дърпайте кожичките си, защото по този начин лесно можете да се заразите с инфекции. Внимателно отстранявайте излишната кожа с чисти и стерилни аксесоари за маникюр.

3. Черни точки

черни точки по носа

Всички искаме да се отървем от неприятните черни точки, които задръстват порите ни. Но заради вашето здраве е по-добре да не го правите сами. Можете да нараните чувствителната кожа и да оставите белези по нея или да причините инфекция. Свържете се с козметик, който може да ги премахне внимателно и без увреждане на кожата.

4. Мехурчета/мазоли

В повечето случаи мехурчетата от изгорено, например, изчезват от само себе си и не застрашават собственика. Но ако се намират на неудобно място и ви причинява неудобство при ходене, може да се наложи да го пробиете. В такъв случай трябва да го направите както трябва. Измийте крака/ръката си, дезинфекцирайте мястото и иглата, и едва след това внимателно прободете кожата.

5. Ухапване от комари

ухапване от комар

Да, може да сърби, така че да не можете да спите. Но не оставяйте ръцете ви да пипат! Дори леките драскотини от нокти могат да доведат до инфекция. Най-добре е това място да се намаже със специален крем или с лед.

Понякога е по-добре да не се намесваме в естествените процеси в тялото си, а ако все пак е необходимо, бъдете много внимателни и потърсете помощ от специалисти.

От категорията