Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Йод+мляко – сместа, която изтребва до крак листните въшки от розите. Проверено и работи!

Йод+мляко – сместа, която изтребва до крак листните въшки от розите. Проверено и работи!

Ако сте любител-градинар, сигурно нямате търпение да видите първите ярки цветове в градината си. Безспорна любимка на всички е красивата роза – отрупаният в цвят храст радва окото и сърцето.

Но всеки градинар се е сблъсквал с напастта, която е способна да унищожи и най-прекрасното цвете – листните въшки . Те са може би най-отвратителният и упорит вредител, която може да живее във вашата градина.

листни въшки

Днес ще ви научим как да вземете нещата под контрол. За да си приготвите сами спрей срещу листни въшки , ще са ви необходими:

2-литрова бутилка с пулверизатор
спринцовка
100 мл прясно мляко
шишенце с йод

В шишето изсипете 1 литър вода. Отмерете със спринцовка половин кубик йод, залейте го със 100 мл мляко и разбъркайте. Млякото става с красив жълтеникав цвят. Изсипете йодираното мляко в бутилката, където вече имате 1 литър вода. Разклатете и напръскайте розите и другите растения, засегнати от листни въшки.

Това средство не само се бори с листните въшки, но също така е и превантивна мярка срещу гъбични заболявания (фитофтори, брашнеста мана). Тази рецепта е тествана неведнъж в практиката от запалените градинари. Със същия спрей можете да третирате фитофтори по доматите и да спасите реколтата.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/12/jod-i-moloko-prognali-tlyu-s-moih-roz-a-u-menya-uzhe-i-ruki-opustilis/?fbclid=IwAR2nYXtlUNTDD9AGMpvXwTNGNExBiJih7U2OhkOmwde-ewbGD9RqyJt57nY

От категорията