Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Супер простичък трик, с който кърлежите ще ви подминават това лято, без да ви нападат:

Супер простичък трик, с който кърлежите ще ви подминават това лято, без да ви нападат:

Кърлежите са истински кошмар през топлото време – малките акари нямат търпение да ви захапят. Всички знаем, обаче, че ухапването на кърлеж крие много опасности.

Ако обичате активна почивка и прекарвате много време на открито, на пикник със семейството си например, има реален шанс да се върнете с този неприятен “гостенин” по тялото си.

кърлеж по врата

За да изпитате истинска радост от хубавото време и да не мислите за потенциалната опасност от ухапване на кърлежи , ще ви споделим един трик.

 

Ефективно средство за защита от кърлежи

Всичко, което ви трябва, е обикновен валяк за почистване на дрехи и етерично масло .
Нанесете мъничко етерично масло върху валяка. Просто го направете равномерно и внимателно, за да не се образуват мазни петна по дрехите.
Преди да отидете на разходка в парка или на отдих сред природата, минете няколко пъти с валяка дрехите, които ще носите.

валяк за дрехи

Просто имайте предвид, че не всяко етерично масло ще свърши работа. Представяме на вашето внимание 5 от най-ефективните масла за борба с кърлежи.

Подходящи етерични масла

Евкалиптово масло

Евкалиптовото масло може да се използва самостоятелно или в комбинация с масло от лимонена трева, за да изпъди насекомите.

Лимоново масло

Това масло се счита за особено ефективно за борба с кърлежи, бълхи и дори въшки.

Ментово масло

Това етерично масло е токсично за насекоми и е ефективен естествен репелент.

Масло от лавандула

Най-удивителното е, че хората обичат аромата на лавандула, но акарите го мразят. Същото важи за мушици и комари.

Китайско масло от лимонова трева

Има ярък цитрусов аромат и е естествено средство за защита срещу бълхи и кърлежи.

кърлежи

При този метод за справяне с кърлежи има и друг хубав бонус – той помага да се пропъдят комарите и различните досадни мушички. Поради факта, че нанасяте етеричното масло върху дрехите с валяк, за вас и за хората около вас ароматът ще бъде ненатрапчив.

Също така, някои хора просто смесват вода с етерични масла и я нанасят върху тялото си като спрей. Но в горещината контактът на спареното тяло с етеричното масло може да предизвика дразнене на кожата.

При следващия излет сред природата се възползвайте от този трик и почивката ви няма да се развали от досадните кърлежи.

Не забравяйте да споделите полезен трик с приятелите си! Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/04/11/effektivnoe-sredstvo-ot-kleshhej/?fbclid=IwAR3LgmKhq6NaCkMuIW98pccG8_xMcieGUMR1icwpiOY3OY3Lnods2pbfL4s

От категорията