Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » 10 перфектни прически за различните видове лица, ще ви направят като момиченце (снимки)

10 перфектни прически за различните видове лица, ще ви направят като момиченце (снимки)

Формите на женското лице играят решаваща роля в оформянето на прическата. Всички знаем, че жена с добър вкус носи само стилни прически. Има шест различни форми на лица. Нека бъдем вашият моден водач: събрахме модерни съблазнителни идеи, които ще бъдат полезни на всеки.

 Няма лоши форми, има погрешно отношение към тях.

 

Квадратна форма на лицето

Квадратните лица са известни с изключителната ъглова линия. Такива хора обикновено имат еднакво широко чело, челюст и скули, така че извивката на брадичката е минимална.

прическа според формата на лицето

Имате ли квадратно лице?

За да определите формата на лицето си, намерете най-широката точка върху нея. Ако челото, челюстта и скулите са с една и съща ширина, имате квадратно лице.

Екстравагантен удължен пикси

Дългият пикси   е една от най-добрите прически за вашето лице Тя дава балансиран ефект, който хармонизира всичко в образа ви, придаде на лицето ви безупречен чар.

прическа според формата на лицето

 

Прическа на етажи

Ако имате квадратно лице и искате да носите дълга коса, прибягвайте до помощта на прически на слоеве или етажи.

прическа според формата на лицето

Овална форма на лицето

Овалните лица са синоним на абсолютна хармония в пропорциите. Тези лица изглеждат много симетрични, тъй като дължината на лицето ви е по-голяма от нейната ширина. Някои фризьори казват, че за тази форма на лицето няма грешни прически.

прическа според формата на лицето

Имате ли овално лице?

Ако скулите ви са най-широката точка на лицето ви и лицето ви се стеснява към челото и челюстта, имате овално лице.

Стилен Пикси 

Най-добрият начин да подчертаете красотата на пропорциите на лицето си е да направите къса прическа. В допълнение към подчертаването на най-добрите си черти, този кратък пиксел може да помогне да се скрие твърде дългото лице.

прическа според формата на лицето

Перфектно дълго етажиране

Магията на етажите ще ви помогне да видите формата на лицето си в нова светлина. Просто вижте какъв вид обемна коса предлага този стил.

прическа според формата на лицето

Дълга коса с лек бретон

Вашето овално лице не се нуждае от специална селекция от опции. Този малък нюанс с бретон може да подчертае баланса на вашия поглед и да ви даде възможност да се промените.

прическа според формата на лицето

Кръгла форма на лицето

Всичко е очевидно: повечето от чертите на лицето ви са кръгли и меки. Неправилната прическа може да бъде истинско бедствие.

прическа според формата на лицето

Имате ли кръгло лице?

Ако челюстта и челото са еднакво широки, ъглите на лицето ви са много меки, а бузите ви са твърде изпъкнали, имате кръгло лице.

Прав боб

След като сте определили формата на лицето си като кръгла, всичко в стила ви трябва да бъде свързано с удължаването на силуета. Прав Боб е вашето спасение.

прическа според формата на лицето

Съблазнителен Боб

Ъгловият боб е страхотен начин да се отървете от ефекта на лицето. Чувствайте се свободни да добавите повече обем. 

прическа според формата на лицето

 боб на етажи и настрани

Карето отива много на кръгло лице. Слоевете ще увеличат обема на косата ви

прическа според формата на лицето

Форма на сърце

Лицата във формата на сърце са в контраст с изразените черти на лицето: те имат широко чело и много остра брадичка. Това е може би една от най-привлекателните форми на лицето, изглежда доста необичайно и спретнато.

прическа според формата на лицето

Дълъг пикси 

Дългият пикси със странична бретон ще увеличи обема и ще придаде форма на бузите ви, правейки вашия силует по-овален.

прическа според формата на лицето

Права дължина до рамо

Гладката текстура украсява лицето ви със своята възхитителна простота. За да балансирате ъгъла на брадичката и формата на челото ви, по-добре е да пробвате дължината до раменете. Тази дължина има много опции за моделиране.

прическа според формата на лицето

Тези съвети ще ви помогнат да промените външния си вид. Сега знаете какви прически са подходящи за вашата индивидуална форма на лицето, така че нищо не ви пречи да се обадите на фризьора си и да поискате нещо свежо и модерно.

Какво мислите за това? Очакваме вашите коментари!

От категорията