Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » 5 капки във всеки ъгъл и мравките бягат през глава – най-евтиното и безопасно средство срещу нашествениците у дома:

5 капки във всеки ъгъл и мравките бягат през глава – най-евтиното и безопасно средство срещу нашествениците у дома:

Едва ли има домакиня, която да не се е сблъсквала с нашествие на мравки в дома си. Те са способни да развалят удоволствието от летните дни, нападайки храната на масата или марширувайки в стройни редици по пода.

Вярно, за разлика от други насекоми-вредители, които са способни да хапят, разпространявайки инфекции и зараза, мравките не причиняват особена вреда, но присъствието им е доста неприятно.

Това, което привлича мравките в дома ни, са оставените на открито мръсни чинии, трохи на пода и масата, боклук в кофата от няколко дни – за тях това е истинско пиршество.

Днес ще ви научим как да се отървете от мравките завинаги :

мравки в дома

Как да се отървем от мравки завинаги

Нахлуването на мравки често се случва през лятото. Вътрешните мравки са безопасни, макар и несимпатични. Най-досадното е, че малките неканени гости влизат в жилищните помещения, пълзят по мебели и кухненски прибори, влизат в захарницата и като цяло по всякакъв начин ни разстройват присъствието си.

Днес ще ви научим как да си направите безопасно средство против мравки – прогонва ги до крак, без при това да вредите на себе си, децата и домашните любимци.

етерично масло от карамфил

Тайната на победата над пълзящите войници е етеричното масло от карамфил . Просто нанесете няколко капки ароматно масло във всеки ъгъл на стаята и мравките веднага ще се разбягат!

За да покриете по-голяма площ, пригответе специална смес от етеричното масло от карамфил. Ще се нуждаете от чаша топла вода и 5-6 капки масло. Разбъркайте разтвора внимателно, накиснете в сместа парцала и минете пода във всички помещения.

Този прост метод ще пропъди насекомите и те ще изчезнат от дома ви за по-малко от един ден. Факт е, че мравките не понасят фенол – токсично вещество, съдържащо се в карамфиловото масло. За смъртта на насекомите е нужно съвсем малко количество от тази отрова. Не се притеснявайте, за животните и хората веществото е безопасно.

спрей против насекоми

Можете да приготвите спрей против мравки, който е удобен за носене, когато сте на път. Установено е, че това средство перфектно пропъжда и кърлежи! За да го приготвите, в 1 чаша вода налейте по 1 чаена лъжичка етерично масло от карамфил и здравец, 1 супена лъжица спирт, след което пресипете сместа в спрей-бутилка и разклатете старателно преди употреба.

Третирайте с тази смес пътечките на мравките 1 път на всеки 3 дни и те просто ще напуснат дома ви. С разтвора може да напръскате кожата си или дрехите, за да прогоните кърлежите. Между другото, средството перфектно предпазва животните от кръвосмучещите насекоми.

Ако и вие сте се сблъсквали с досадните малки насекоми в дома си, ще се радваме да ни споделите и вашия опит!

От категорията