Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Направих си домашна маска за ламиниране у дома и косата ми стана уникална, все едно съм била в най- гъзарския фризьорски салон

Направих си домашна маска за ламиниране у дома и косата ми стана уникална, все едно съм била в най- гъзарския фризьорски салон

Косата след процедурата ламиниране в фризьорския салон изглежда луксозна: лъскава, тежка, гладка и мека на допир. Порестата структура на косъма е загладена, цъфтящата и повредената коса става много по-жива, тънката – получават обем и се разресва добре. Въпреки това, тази услуга не е евтина, освен това, за да запазите ефекта, трябва да посетите фризьора най-малко 5 пъти. Предлагаме ви да приготвите ламинираща маска от прости съставки, които всеки ще намери у дома.

 

Желатиново ламиниране

 

съставки

1 супена лъжица желатинови гранули
3 супени лъжици. гореща вода
1 супена лъжица всякаква маска за коса или балсам

 

Подготовка и употреба

Изсипете желатина в стъклен или керамичен съд, покрийте го с гореща вода (не кипяща вода) и разбъркайте, докато се разтвори напълно.
Добавете към желатина 1 супена лъжица конвенционална маска за коса или балсам. На този етап можете да обогатите сместа с витамини Е и А, масло от пшеничен зародиш и етерични масла.

Полученият състав се нанася върху измита коса по цялата дължина, започвайки от върховете. Опитайте се поне около 5 см до корените да не слагате, така че сместа да не попадне върху корените на косата и да стане мазна

Завъртете косата си в кок, сложете шапка за душ, найлонова торбичка или обвивайте с кърпа Трябва да затоплите косата с шапка, кърпа и да затопляте със сешоар от време на време. Оставете маската за 30 минути и изплакнете обилно с топла вода без шампоан.

Подсушете косата с кърпа и изсушете естествено без сешоар. Ако сте приготвили сместа повече от необходимото, прехвърлете я в контейнер с капак и я съхранявайте в хладилника до следващата употреба. В този случай, преди да го приложите, трябва да я загреете.

Обикновено ефектът от ламинирането се забелязва след първото приложение – косата става здрава и се увеличава обема. Направете тази маска 2 пъти седмично в продължение на месец, за да възстановите косата с добре поддържан вид. Не забравяйте в този момент да подхранвате косата и кожата отвътре със здравословни продукти 

Ако не искате да използвате продукт от животински произход, тогава има чудесна алтернатива на желатин – ленени семена . Лечебният бульон от лен има благоприятен ефект върху косата, лекува я, освен че може да фиксира приеската ви.

Споделете вашето мнение в коментарите.

От категорията