Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ШОУБИЗНЕС » Шокираща тайна от миналото на победителката от Мастършеф Радка излезе наяве

Шокираща тайна от миналото на победителката от Мастършеф Радка излезе наяве

Най-колоритната участничка в “Мастършеф” по bTV, която победи в петия сезон на кулинарното предаване, знае и 2, и 200. Топ готвачката Радка Булман вече обяви, че с голямата награда от 100 000 лева ще отвори собствен ресторант.

37-годишната победителка още не е решила дали ще е в България, или в Австрия, където се е установила от 14 години.  Едва 18-годишна, Радка родила сина си.

Животът й в родината обаче бил мизерен и заедно със съпруга й взели решението да потърсят щастието си при неговата леля в Австрия. Скоро заминаването си те се разделили и Радка останала сама със сина си.

За да може да оцелява, работела каквото й падне.  “Емигрантските години бяха трудни, криехме се от полицията, защото нямахме визи. Това ме принуди да чистя тоалетните на австрийците. Смених 4 работи в продължение на 3 години. След това получих виза и постъпих във фирма, а сега съм касиер.

За 6 месеца сама научих немския език, за да мога да се оправям. Не ме питайте как се оправях. Докато бях на работа, оставях сина ми при една съседка – сръбкиня, която имаше две деца.

По едно време дойде да ми помага майка ми, но тя почина”, разказва Радка.    Понеже живеела в покрайнините на Грац, а работата й била много далече, за да не пътува по два часа, започнала да се прибира с таксита. Така се запознала с настоящия си съпруг – австриеца Торстен. Той бил таксиметров водач и всяка вечер я прибирал след работа.

Двамата се оженили преди 13 години. Решили да се преместят в България и да отворят семеен ресторант край Варна. Държат го от 4 години, но готвачката забременяла с дъщеря им Марта и се върнали в Гарц.  В момента Радка и Тростен се колебаели къде да останат да живеят – тук или в Австрия, но със сигурност щяла да инвестира печалбата си от “Мастършеф” в собствено заведение. 

От категорията