Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Домашен крем по древна рецепта регенерира кожата отвътре – формулата му лекува даже екзема и псориазис:

Домашен крем по древна рецепта регенерира кожата отвътре – формулата му лекува даже екзема и псориазис:

Кожните заболявания от всякакъв вид могат да бъдат дразнещи, но екземата и псориазисът са двете най-чести и досадни, които освен това са свързани с ниско самочувствие и притеснения от страна на засегнатите.

Ако вие или някой от вас страда от някой от тях, знаете как това може да повлияе на живота на човека. Признаци на екзема и псориазис обикновено са червени петна по кожата, които причиняват подуване, сърбеж и могат да се появят навсякъде по тялото.

екзема и псориазис

Лечението на екзема и псориазис обикновено е ограничено само до контролиране на тежестта на огнищата и облекчаване на симптомите.

Но има един естествен вариант за директно лечение на екзема и псориазис, който може ефективно да премахне всички симптоми: и това е маслото от нийм  (neem). То се произвежда от плодовете и семената на дървото нийм.

Маслото от нийм е гъсто и не само силно хидратира, но също така има мощни антибактериални, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Лечебните му качества са впечатляващи и безопасни за употреба като самолечение.

дърво нийм

В Индия това масло се използва от хиляди години. Най-често се прилага за лечение на възпаления и инфекции на кожата.

Предлагаме ви рецепта за естествен лечебен крем против екземи, псориазис и други кожни заболявания.

От тези съставки можете да получите 110 грама терапевтичен крем.

10 грама масло от нийм (студено пресовано) 
40 грама масло от карите 
30 грама какаово масло 
20 грама рициново масло 
10 грама масло от сладък бадем (алтернатива: масло от гроздови семки) 
5 капки етерично масло от чаено дърво (по избор) 
5 капки етерично масло от лавандула (по желание)

Внимание: Маслото от нийм е много силно и ако се прилага върху кожата неразредено, то може да предизвика контактен дерматит.

Поставете всички съставки, с изключение на етеричните масла, на водна баня. Загрявайте маслата бавно, равномерно и постоянно.

Разтопете сместа на среден огън, докато станат напълно течни. Разбъркайте добре и оставете да се охлади до стайна температура. Добавете етерични масла.

Етеричното масло от лавандула е много релаксиращо и придава приятен аромат. Противовъзпалителното етерично масло от чаено дърво пък има антибактериално, противогъбично и антимикробно действие. Ето защо неговите свойства също са ефективни за лечение на кожни заболявания.

Нанасяйте приготвения крем веднъж дневно върху засегнатите места – още след първото приложение се наблюдава облекчение на симптомите.

Не забравяйте: Самолечението в никой случай не е препоръчително. Преди да го започнете, задължително се консултирайте с личния си лекар за евентуални противопоказания във вашия случай!

От категорията