Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Златното упражнение зе гърба и кръста

Златното упражнение зе гърба и кръста

„Сто” е едно от най-популярните упражнения на Пилатес . При изпълнението си всички мускули на коремната кухина работят.

Това златно упражнение получи името си благодарение на специалната дихателна техника.

Това упражнение се състои от 10 дихателни цикъла.

Всеки от тях включва 5 вдишвания и 5 вдишвания. „Сто” може да бъде извършено от човек на всяка възраст и всякаква физическа форма поради факта, че има много варианти на упражнението.
“Сто” – идеалното решение за затопляне . То загрява както мускулите на корема и ръцете в раменната става, така и мускулите на гръдния кош, които използваме за дишане.

Пилатес за начинаещи у дома


Това упражнение стабилизира лумбалната част на гръбначния стълб. В уникална комбинация от дихателни упражнения и добро проучване на мускулите на пресата и ръцете, укрепване на центъра и отлично разтягане на краката и шията.

ТЕХНИКА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Изходно положение: в легнало положение. Краката са извити, дланите могат да държат коленете.

Докато издишвате, разпънете дланите си по пода напред и изправете краката нагоре. В този случай тялото се притиска плътно към пода и се стабилизира.

При вдишване се върнете в изходната позиция.

За опростяване: огънете коленете си под ъгъл от 90 градуса. Легнете на пода или на малка възглавница.

Упражнението се изпълнява в няколко изкачвания и спускания (от 5 до 15). В зависимост от физическата подготовка, можете да коригирате техния брой. Когато работите с ръцете си, опитайте да изпълните сто удара.

Чрез благополучие и способности можете да намалите или увеличите броя на ударите до около половината.

УСЛОЖНЕНИЯ И ВАРИАЦИИ

Краката са прави. Спуснете ги под 45 градуса над пода. След това направете по-дълги вдишвания и издишвания.
Обърнете внимание: слабините се притискат към пода поради напрежението на коремните мускули и прибиране на корема!

Когато дърпате краката напред, обърнете ги с краката си и петите навътре. След това издърпайте чорапите върху себе си.

Сменяйте краката, спускайте ги един по един на пода или ги повдигайте на 45 градуса над пода. В същото време трябва да сте в позиция, когато са засегнати коремните мускули, раменете и плешките са повдигнати.
В “сто” всякакви движения с краката и ръцете в ритъма на дишане са възможни при условие, че тялото е правилно позиционирано: лопатките не докосват пода, талията се притиска, врата не е претоварен.

Добавете удари с прави ръце надолу: 5 удара на дългог вдишване и 5 на дълго издишване. Провеждайки тези движения, поддържайте тялото в напрежение!

Този видеоклип показва как да изпълните това упражнение.
Здравословен гръб , добра преса и приличен участък – това са положителните резултати, които ще получите от практикуването на “сто”!
Започнете да практикувате точно сега, тъй като такова упражнение ще помогне да се коригира фигурата и да се подобри благосъстоянието ви. Осветете 15 минути на ден за себе си любим!

От категорията