Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » 2-те най- добри маринати за пилешко, с които месото става по- крехко и вкусно от приготвеното дори в ресторант

2-те най- добри маринати за пилешко, с които месото става по- крехко и вкусно от приготвеното дори в ресторант

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

След натоварения ден нищо не затопля като мисълта за топло легло, любима книга или интересен филм и спокойствие. В такива дни не ми се мисли дори да тичам в кухнята и да заставам пред печката, за да приготвя вкусна вечеря . За щастие, ние знаем един трик, който ще ви помогне да спестите време и енергия за по-приятни неща.

Оказва се, че дори най- вкусните пържоли могат да бъдат подготвени предварително, а след това отделете няколко минути, за да ги приготвите.

 Днес ще ви разкажем за един прост трик с пиле . Благодарение на него вече не е нужно да гадаете, как да зарадвате любимото си семейство за вечеря.

 

Как да приготвим пиле

Купете например месо, седмица по-рано, запасете се с любимите си подправки и пликчета с цип. Просто нарежете пилето на малки парченца, поставете в торбичките, напълнете с марината и изпратете във фризера. Такива заготовки перфектно допълват всяка гарнитура, основното е да не бъдете твърде мързеливи и да отделите час за подготовка за уикенда.

 

Рецепти за марината с пилешко месо

Пиле в кисело мляко и къри

400 г нарязано пилешко месо
1,5 кофичка натурално кисело мляко
2 ч.л. къри
0,25 ч.л. сол

 

Класическо пиле за барбекю

400 г нарязано пилешко месо
1 шише барбекю сос
подправки на вкус

 

400 г нарязано пилешко месо
1 нарязан червен лук
1 нарязана чушка чушка
1 нарязан морков
200 г броколи
 сос за месо

За да направите готини детайли, вземете торбички с храни или контейнери, поставете пилешко там, напълнете с любимата си марината и го изпратете в хладилника. В тази форма храната може да остане в хладилника 2 дни, а във фризера – няколко месеца.

 

Ако тази идея ви харесва, съветваме ви да вземете специални стикери и да подпишете всеки пакет или контейнер. Така ще ви бъде по-лесно да разграничите маринати и да изберете най-подходящия за гарнитура и настроение. И също така не е необходимо да вземете пилешко филе, използвайте бутчетата, крилете или други части, които харесвате.

От категорията