Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Никога не перете дрехите си на този режим, опасен е за здравето

Никога не перете дрехите си на този режим, опасен е за здравето

Знаехте ли, че пералнята ви може да има опасен режим, който да крие риск от разпространение на страшни болести. Ние също сме изненадани, но се оказва, че това не е просто мит.

Експерти разкриха по какъв начин трябва да избягваме да перем дрехите си. В противен случай рискуваме да станем жертви на инфекции и заболявание.

Експертите съветват да не се пере в икономичен режим, ако в дома има хора с хронични инфекции или незарастващи рани.

Икономичният режим на пране може да бъде опасен за човешкото здраве, тъй като при ниски температури на водата опасните бактерии, устойчиви на антибиотици, не умират, пише Medical Xpress .

В своето проучване учените съобщават за откриването на различни опасни бактерии в контейнера за прах и вътре в барабана, които провокират стомашни проблеми.

Експертите започнаха да изучават проблема, след като ръководството на болница в германския град Бон ги помоли да проследят причината за внезапното избухване на епидемия. В хода на процедурата учените разбраха, че всички дрехи на пациентите се перат в една и съща машина, на икономичния режим.

” В този случай дрехите и бельото трябва да се перат само при високи температури или с дезинфектанти”, заключи д-р Мартин Екснер, председател и директор на Института по хигиена и обществено здраве./

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

От категорията