Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » Sony Xperia Ultra » Отърви се от гъбичната инфекция на ноктите с помощта на сода за хляб и ябълков оцет

Отърви се от гъбичната инфекция на ноктите с помощта на сода за хляб и ябълков оцет

Кажете сбогом на досадната гъбична инфекция на ноктите с помощта на сода за хляб и ябълков оцет .
Гъбичките на краката и ноктите са обикновено резултат на влага, мухъл или бактерия, и често пъти са болезнени и неприятни.

Белите или жълтите точки на върха на ноктите обикновено са първата фаза на гъбичната инфекция . С течение на времето могат да променят цвета или формата, и нокът може да стане много неприятен и болезнен.

 Без лечение, гъбичката не може да се излекува, и това, което може би не  знаете, че сода бикарбонат е един от най-ефективните средства за гъбички.

Смес от сода и оцет е добра комбинация именно, защото содата не е фунгицид, което означава, че няма да  убие гъбичките, но ще предотврати разпространението и растежа, докато балсамовия оцет се използва за убиването на гъбичките.

Ще ви бъдат необходими:

4-5 супени лъжици сода за хляб

1 чаша бял или ябълков оцет

вода

контейнер за накисване краката

хартиена кърпа

Смесете една чаша оцет в съда с вода за накисване на краката. Постойте около 15 минути, а след това добре ги подсушете краката с хартиена кърпа. Повторете това отново, но този път, добавете 4-5 супени лъжици сода бикарбонат.

Повторете това няколко пъти на ден, два пъти без,а след това със сода за хляб. Целта на тази процедура е балсамовия оцет първо да унищожи гъбичките, а содата бикарбонат да предотврати тяхното по-нататъшно отглеждане и разпространение.

От категорията