Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » 18-годишно момиче от Сопот е Мис Долина на розата в Казанлък

18-годишно момиче от Сопот е Мис Долина на розата в Казанлък

18-годишната Деница Ноева от Сопот спечели конкурса Мис Долина на розата в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. Конкурсът, с който завърши 111-ият Празник на розата в града, е организиран от Община Казанлък и в него взеха участие 16 момичета от общини, където розопроизводството е един от възраждащите се отрасли. Това са представителки на общините Казанлък, Карлово, Павел баня, Гурково, Сопот, Стрелча и град Калофер.

Журито с председател Мис България 2013 Нанси Карабойчева и членове – представители на участващите в конкурса общини, излъчи победителката в оспорваното състезание за красота.

Това е 18-годишната Деница Ноева от Сопот. За първа подгласничка на новата Царица на Долината журито определи Христина Колева от Калофер, а втора подгласничка стана Елена Котушева от Карлово.

Мис Долината на розите 2014 учи в Професионална гимназия „Ген. Владимир Заимов” в Сопот и е носителка на титлата „Мис Стил” в конкурса за красота и талант, проведен в града на Вазов. Момичето получи короната от Мис България Нанси Карабойчева, а на церемонията присъства и носителката на престижното отличие през миналата година Златка Чомакова от Карлово. Подгласничките на Царица Роза 2014 – Ренета Колева и Бетина Миткова също се включиха в церемонията по награждаването. Освен победителките, всички момичета получиха награди от Община Казанлък и комплекти квалитетна козметика и продукти на розова основа от фирми –розопроизводители в региона. Втората подгласничка получи и медна роза от фондация „Българска роза”.

Водещ на конкурса бе Део, който успя да създаде невероятна атмосфера с непринуденото си и чаровно сценично присъствие. Жана Бергендорф от „Х фактор 2013” и балет „Грация” допълниха празнично настроение със своите талантливи изпълнения. Но примата, която накара публиката в препълнената зала на ДК „Арсенал” да стане на крака и дълго да аплодира, бе Йорданка Христова, която се раздаде за своите почитатели в Казанлък.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, посланикът на Куба в България Н.Пр. Терасита Капоте, кметове и представители на участващите в конкурса общини бяха официалните гости на тържеството, с което приключи 111-ият Празник на розата в Казанлък.

 

Източник: 24chasa

От категорията