Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Модните тайни на Мария Шарапова

Модните тайни на Мария Шарапова

Тенисистката Мария Шарапова стана победителка в турнира Уимбълдън на 17 години, като победи шампионката Серина Уилямс и се превърна в третата най-млада жена, която печели Големия шлем. Освен в заглавията на спортните издания обаче, нейното име често се споменава и в модните среди.

Тенисистката има собствена марка дрехи и аксесоари Sugarpova и в продължение на 10 години работи със спортната марка Nike.

“Винаги съм искала да изляза от образа на обикновената тенисистка и опитвам да разнообразя модата на корта.

За мен е важно да създам изразителна форма, за да създам този уникален баланс”, казва тя относно моделите си за Nike.

“Обичам да създавам дрехи, които променям от тенис корта и фитнеса в такива, които могат да се носят в ежедневието. Смятам, че хората не очакват спортните дрехи да бъдат само за спорт. Винаги се въртя около дрехи, които мога да нося с клин, които да съчетая с дълга горна част. Предпочитам дрехи, които не крещят “Тенис”. Правя удобни спортни дрехи”, казва тя.

Това обаче не означава, че Шарапова не обича висшата мода, отбелязва БГНЕС. В свободното си време тя предпочита Исабел Марант и Рик Оуенс, нейна приятелка е Сара Бъртън, която е творческият дизайнер на Алекзаднър Маккуин.

“Запознах се със Сара преди няколко години. Беше по време на Уимбълдън. Исках да имам нейни дрехи и й изпратих имейл. Видяхме се на вечеря. Тя е много земна, прави красиви, уникални дрехи. Винаги съм й се възхищавала”, казва

Шарапова за Сара Бъртън.

От категорията