Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Дизайнер създаде „най-сексапилната” униформа за стюардеси

Дизайнер създаде „най-сексапилната” униформа за стюардеси

За 30 годишнината на Virgin Atlantic британката Вивиан Уестууд обнови дизайна на униформата на служителите на компанията. Презентацията на новите творения се състоя на 2 юли в Лондон. Новите дрехи на стюардесите бяха определени от медиите като „най-сексапилните в света”.

Дизайнерката Вивиан Уестууд, която е известна със слабостта си към ретро стила, е използвала елементи от модата на 40-те години и е запазила знаковия за компанията Virgin Atlantic червен цвят. За стюардесите моделиерката е измислила сака с двойно закопчаване и високи яки, тесни поли тип молив и обувки на висок ток, а за стюардите – костюми от три част в тъмночервено, алени вратовръзки и оксфордски обувки.

2

От Virgin Atlantic са останали доволни от резултата от съвместната работа със 73- годишната дизайнерка. Собственикът на компанията Ричард Брансън отбеляза, че характерният за Уестууд новаторски пънк-стил съчетан с любовта й към ретрото, напълно отговаря на духа на Virgin.

Самата Уестууд не успя да обясни какво точно я е вдъхновило за създаването на униформите за служителите: “Реших, че идеята за пътешествие във времето ще е най-подходяща”.

От категорията