Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Възход и падение: L`Oreal уволни фенка, която нае по време на Световното първенство

Възход и падение: L`Oreal уволни фенка, която нае по време на Световното първенство

Козметичната компания L’Oreal разтрогна договора със 17-годишната белгийка Акселе Деспиегелер, която подкрепяше националния си отбор по време на Световното първенство по футбол в Бразилия, съобщава The Independent.  Историята на Акселе е, като от приказките – случайно забелязана на стадиона по време на мача на Белгия с Русия, тя подписва мечтан контракт с козметичния гигант. Ситуацията обаче се разви кошмарно за девойката.

Решението за прекратяване на договорните отношения е взето, след като в мрежата се появи снимка, на която Деспиегелер позира до убита газела.

Снимката е заснета по време на лов в Африка, а по-късно е публикувана в страницата на момичето във Facebook (след което в профилът й в социалната мрежа бе отстранена). Информацията под снимката гласи, че Аксел е „готова да ловува американци”.

 

Снимката беше публикуван в навечерието на 1/8 финалите между Белгия и САЩ.

След негативната реакция на потребителите в мрежата, белгийката публикува съобщение: „Не исках да обидя никого, това е шега. Благодаря за разбирането”. В момента личната й Facebook страница все още е недостъпна.

Представителите на L’Oreal не обявиха точната причина за прекъсване на споразумението, заявявайки единствено, че те не тестват продуктите си върху животни.

По време на футболната среща на 22 юни между отборите на Белгия и Русия (0-1) оператори и режисьори обърнаха внимание на яркото момиче, облечено в костюм в цветовете на националния си отбор. Скоро след това Акселе се появи на големите екрани на стадиона, а на сутринта фенове създадоха във Facebook страница, посветена на нея, която събра голям брой харесвания.

 


L’Oreal предложиха на Акселе годишен договор като професионален модел. Момичето дори успя да се снима в една от рекламите на компанията, което за два дни събра повече от 1,7 милиона преглеждания.

 

Източник: fbr

 

От категорията