Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Най-красивите острови в света

Най-красивите острови в света

Лятото е време за почивка, екскурзия, море и екзотика. Ако се чудите накъде да поемете тази година отговорът може да се съдържа в статия на списание Travel + Leisure.

Изданието публикува класацията си за най-хубавите острови в света за тази година. Впечатляващите гледки биха накарали всеки да стегне куфарите набързо и да потегли към някой от тях.

№1 Палауан, Филипини

 

Този слабо населен архипелаг от 1780 острова прави освежаващ дебют в класацията и окупира първото място. Това се случва благодарение на неподправената си красота, изобилието от екзотични животни и морски пейзажи, които читателите на изданието определят като единствени по рода си. Потърсете спокойствието на плажовете на Ел Нидо, където кораловите рифове изобилства от тропически риби.

№2 Боракай, Филипини

 

Миналогодишния първенец в класацията тази година отстъпва на второ място. Боракай е по-достъпен и с по-добри условия за нощен живот. Белият плаж предлага най-мекият пясък в света, а на плажа Пука ще намерите красиви раковини и романтиката на уединението.

№3 Мауи, Хаваи

 

Мауи категорично печели класацията за най-търсен от туристите хавайски остров. И кой може да ги вини?! Там е раят на сърфистите – Пая, безброй спиращи дъха гледки на тайни водопади, страхотна и огромна плажна ивица, тучни долини и невероятни пътеки покрай вулкана Халеакала.

№4 Санторини, Гърция

 

Кой не знае Санторини, кой не е чувал за него? Искрящо бели къщи, сгради с ярко сини куполи, кацнали върху скалите, извисяващи се над прекрасното Егейско море. Черните пясъци на плажа Периса очароват, както и драматичните залези на скалите над село Ойа, което е едно от най-сниманите места в света.

№5 Остров Принц Едуард, Канада

 

Най-малката и най-гъсто населена канадска провинция привлича посетители с кобалтово синьо море, ярки изумрудени пасища и червени пясъци. Пресни морски дарове и историческа архитектура допълват карината. Насочете се към заливчето Гръмотевица и се пригответе да се насладите на ръждиви дюни и разбиващи се вълни.

№6 Бали, Индонезия

 

Бели плажни пейзажи, зелени оризища и древни храмове – физическата и духовна красота на Бали е привлекателна за туристите отдавна. Започнете търсенето на вътрешния ви мир, гледайки изгрева на плажа Санур, а след това се насладете на балийски масаж на крайбрежната алея.

№7 Кауай, Хаваи

 

Райско място за любителите на природата. Кауай е покрит със зелени планински пейзажи, прекрасни водопади, живописни туристически пътеки и повече от 60 красиви плажове.

№8 Сицилия, Италия

 

Сицилия оставя собствен загадъчен отпечатък върху това, което означава италиански. Със своята смесица от кулинарни традиции, архиектура в стил изтокът среща запада и пластове история. Древни руини и безкрайни лозя се борят за вниманието на туристите със старинни крайморски селца.

 

№9 Кох Самуй, Тайланд

Търсещите спокойствие, любителите на плажовете, голф ентусиастите, всички те ще се чувстват прекрасно на този остров с кокосова горичка, който е тайландска риболовна общност от години. Плажът Чавенг предлага блестящи тюркоазени води и най-добрият нощен живот, а палмите на Бопхут предлагат едно по тихо парченце от рая.

 

№10 Галапагос, Еквадор

Синьокрак рибояд на Галапагоските острови

Как ще ви се отплати пътуването до еквадорските острови? Среща с праисторическите морски игуани, синьокраките рибояди и прекрасните птици Великолепна фрегата. На Костенурковия плаж Пуерто Айора можете да се гмуркате с шнорхел и да си правите слънчеви бани заедно с местните костенурки и морски лъвове.

От категорията