Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Мит ли е лечението на косопада?

Мит ли е лечението на косопада?

Експериментът на проф. д-р Христо Мермерски за лечение на косопад с репортера на ТV7 Пламен Блесков се оказа неуспешен, призна специалистът по здравословно хранене. Той се появи в студиото заедно с пациента си и обясни, че причината темето на журналиста да е все още голо, се дължи на това, че заболяването при него е наследствено, а при такива случаи лечението е по-трудно. Самият Пламен призна с половин уста: “Май обърках бурканчетата”.

„Имам десетина случая, при които експериментирах с екстракт от хрян и повечето от половината са успешни. При Пламен за съжаление не е успешно, но не се отчайваме и продължаваме с лечението. При два случая имаме трудности. Една българка, която беше дала от лекарството на един италианец, на който още на десетия ден му поникнала коса. Той ми се обади и ми благодари на английски език. При втория случай една дама на име Розалия ми сподели, че синът й напълно си е възстановил косата, но при него е вследствие на стрес. Третият случай е във Варна, като е използвана по-малка концентрация, а четвъртият е във Видин“, хвали се професорът.

„За да има ефект от лечението с Пламен, лично аз съм извадил корените и съм ги нарязал. Проблемът при предишния терапевтичен курс беше, че хрянът бе изсъхнал. Момчето трябва да продължава да консумира храни с повече витамин А, защото това е витаминът на зрението и на косата. Трябва екстрактът да се натрива и да се зачервява кожата“, обяснява Мермерски. Той сподели, че екстрактът се извлича, като нарязва хряна в бурканче. Корените трябва да са на две трети от съдържанието в бурканчето. Налива се 95-градусов спирт и в продължение на 15 дни престоява в този съд. След това се отваря и се разклаща, добавя проф. Мермерски. Екстрактът се натрива в зоната, в която няма коса.

„Ако всичко е нормално и тази наследственост не е толкова страшна, би трябвало на 15-ия ден Пламен да го видим с коса. Ще се наложи аз да започна да го мажа вечерно време“, закани се ученият. Той подари на водещите свои книги, като им припомни, че утре навършва 80 години. Четете ги, за да сте здрави, каза още професорът.

 

Източник: blitz

От категорията