Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » Eдна нощ в театъра

Eдна нощ в театъра

Инициативата “Нощ на театрите” и фотографът Симон Варсано събраха любими наши артисти и ги превърнаха в “Нощни персонажи”.

Майсторът на обектива Варсано направи серия от черно-бели портрети на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Деян Донков, Леонид Йовчев, Иван Юруков, Иво Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Радина Кърджилова, Силвана Пръвчева и музикантът Максим Ешкенази. Те станаха посланици на второто издание на европейската театрална инициатива, което ще се случи на 15 ноември. Всички те застанаха зад театралната кауза и “споделиха” емоциите си и усещането си за театър с обектива на талантливия фотограф.

Фотосесията ще бъде включена в изложбата “Нощни персонажи” – едно от съпътстващите събития в европейската инициатива.

Нощта на театрите ще се случи едновременно в 11 европейски държави. Още с второто си издание в България събитието стана национално, защото към него вече се присъединиха над 60 театри, независими театрални трупи, културни и образователни формати в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Хасково, Стара Загора, Шумен, Смолян, Сливен и Ямбол.
НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2014 се осъществява с любезната подкрепа на Министерство на културата на Република България, Столична община и Съюза на артистите в България. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”. Организатори са Фондация „Арт Проджектс” и Фондация „Асоциация Информбюро”, с генералното медийно партньорство на BTV Media Group. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

От категорията