Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » Ето ги финалистите в архитектурния конкурса за Площад Централен в Пловдив

Ето ги финалистите в архитектурния конкурса за Площад Централен в Пловдив

На 11 април тази година стартира международният архитектурен конкурс за пространството пред Площад Централен в Пловдив, организиран от Община Пловдив и ONE ARCHITECTURE WEEK. В него се включиха 125 проекта от 41 държави, от които само три бяха допуснати до финал.

На 28 и 29 юни международно жури в състав арх. Саша Бегович  (Хърватска), арх.

Асер Ортега (Холандия), арх. Елена Аргирова (Франция), арх. Илко Николов, представител на Общинския съвет в Пловдив, арх. Румен Русев, главен архитект на Община Пловдив, арх. Любо Георгиев, директор на ONE ARCHITECTURE WEEK 2014, и Милена Металкова, представител на УАГС, София избра три чуждестранни проекта. Те са на участниците от Португалия FORA, италианското студио SMARCK и проектът на Veit Eckelt, Sigmund Eckelt, Philipp Mecke, Ana Fillipovic от Германия.

Община Пловдив цели да въвлече максимално гражданите на града в изборния процес. Затова до 1 септември всеки би могъл да изрази гласа си в деловодството на Общината на адрес площад Стефан Стамболов 1 или онлайн на aдрес plovdivsquare.com/vote

Конкурсът ще достигне до своят финал на 12 септември, когато Експертен съвет на Община Пловдив ще избере сред тримата финалисти победител в състезанието.

Организаторите се обърнаха с молба към финалистите да представят видео-презентации на проектите си. Тези видео- представяния не са част от материалите, изискани за конкурса. Целта е популяризиране на  проектите и да се въвлекат пловдивските граждани в процеса на избора на победител.

Финалните три проекта можете да гледате онлайн тук.

От категорията