Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » Да бъдеш Михаил Билалов. Джаро открива школа за киноактьори

Да бъдеш Михаил Билалов. Джаро открива школа за киноактьори

В последните години НАТФИЗ се сблъска с огромен проблем – професорите едва успяват да попълнят бройката на класовете си. Бумът с българските сериали обаче обърна тази тенденция и сега, когато стартират кандидат-студентските изпити в Академията, на столичната ул. „Раковска“ има навалица от претенденти за слава.

Когато дойде големият ден и зайчетата от НАТФИЗ все пак се доберат до роля в сериал, за жалост всички разбираме неистовите им трудности пред камерата.

Налага им се да се учат да плуват в дълбокото директно пред камерата.

Защото в Академията ги научават основно как да играят в театър. На снимачната площадка обаче рядко има време за втори дубъл.

На Михаил Билалов, чието софистицирано присъствие на малкия екран накара десетки зрители да мечтаят да станат актьори, често се е налагало да дава съвети на свои млади колеги по време на снимки. Сега той се е наел да направи нещо повече, при това предварително – да предаде своя опит пред камерата системазирано. Тази есен той отваря школата „Актьорско майсторство за кино с Михаил Билалов“. Училището на Джаро от „Под прикритие“ се намира на Площад „Народно събрание“ в столицата, учебната година започва през септември.

Мастер Билалов ще проведе изпити, преди да избере бъдещите си възпитаници. Кандидатите първо трябва да подготвят монолог, а след това да регистрират по мейла на сайта mihailbilalov.com желанието си да се запишат в курса. Това трябва да стане до 15 септември, а прослушването ще бъде на 16 и 17 септември. Резултатите ще бъдат получени по мейла.

Как да бъдеш Михаил Билалов, по време на курса ще обясни самият той. Интензивното обучение протича в 120 астрономически часа, разпределени в 5 седмици, по три пъти в седмицата – петък, събота и неделя. Обем, който надхвърля значително предвидените часове по актьорско майсторство за кино в специализираните учебни заведения.

Методиката на Билалов за обучение е така разработена, че да бъде интересна и полезна както за хора, които нямат никакъв опит пред кинокамера, така и за хора, които притежават нужните познания, но им липсва достатъчно опит или просто искат да се усъвършенстват. За да работи и партнира на всеки от студентите си, актьорът сформира група с минимален брой участници. Те ще имат възможност да се упражняват пред камера, да наблюдават и анализират играта си.

Билалов твърди, че най-добрите от своите възпитаници ще бъдат препоръчани на режисьори и филмови продукции.

 

Източник: ploshtadslaveikov

От категорията