Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Защо жените се пристрастяват към обувките?

Защо жените се пристрастяват към обувките?

Страстта на жените към обувките е равносилна на любовна афера.

Токчета, ботуши, сандали, сабо, платформи…чувствате ли как сърцето ви започва да бие учестено? Спокойно, не сте единствените. Почти всяка жена се чувства така. Във формата и цвета на чифт обувки сякаш е закодирана формулата на силно пристрастяващ наркотик.

Когато жени стоят пред витрина за обувки, те се взират с такова внимание и страст, с каквито само професор по история на изкуството, би съзерцавал артефакти във Ватикана.

Шипове, кожа, пера, копчета, дантели…питате се: “Аз ли съм тук и сега, или съм в ролята на Алиса в страната на чудесата?”. Как да обясним на мъжете, че всеки чифт ни вика със свой собствен опияняващ глас, подобно на подземните същества в книгите на Линдгрен.

article-2314836-005BF1361000044C-97_634x573

 

Повечето жени ще ви споделят, че обичат обувките, заради начина, по който ги карат да се чувстват. Нали, затова Мерилин Монро е казала: “Дай на една жена удобни обувки и тя ще покори света!”. Точно така! С чифт удобни и красиви обувки жената се чувства покровителка на света. Няколко сантиметра токчета и хоризонта на мирогледа и се променя изцяло. Самочувствието и увереността са в основата на всеки успех. Успех сред колеги, в обществото, сред мъжете.

В жестокия свят на бизнеса, където властват правилата и законите на мъжете, онези няколко сантиметра, дават възможност на крехките дами да  се изправят очи в очи със силния пол и да се борят за своя собствена територия.

По-романтичните представителки на женското съсловие често стават жертва на любовни драми и разочарования. След дългите часове на сърцераздирателно хлипане в прегръдката на мократа възглавница, след безкрайните нощи на безсъние и дълги разговори с приятелки, идва време, той и болката да бъдат забравени. Няма по-добро лекарство за любовна амнезия от чифт нови обувки. В мига, в който, те се озоват на краката ви сякаш животът започва да тече наново. Уверена, събудена от кошмара на преживяното, вие сте готова за нови приключения.

И така, мъже! Силна или слаба, уверена или плаха, тя винаги има нужда от чифт нови обувки. Ако се борите за сърцето и, ако сте се провинили или просто искате на спокойствие да догледате мача, вече знаете какво да правите – обувки!

13625_676411935780151_760242040834454325_n

От категорията