Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ШОУБИЗНЕС » Ивайло Захариев: Не ми пука, че ме наричат “некадърник” и “дърво”!

Ивайло Захариев: Не ми пука, че ме наричат “некадърник” и “дърво”!

Актьорът Ивайло Захариев, който играе „ченге под прикритие“ в сериала „Под прикритие“, стана баща за втори път. Той и съпругата му Миряна вече се радват на двама синове – Филип и Дамян.


- Честито, стана баща на втори син! Да са ви живи и здрави момчетата и много да ви радват! На кого е кръстено новото попълнение Дамян?
– Благодаря! Вторият ми син се казва Дамян, а първият Филип. За Дамян разглеждах един именник и ми хареса значението на името – победител.

Шегуваме се, че Филип е кръстен на дядо си Гого (смее се). Не сме кръщавали децата на никого!

- За да изразиш радостта си, ти цитира 128-ми Псалм, стихове 3-4: „Жена ти ще бъде като плодовита лоза в покоите на твоя дом; синовете ти – като фиданки на маслиново дърво около твоята трапеза. Ето, така ще бъде благословен този, който благоговее пред Господ!“. Вярващ ли си?
– Да, определено мога да определя себе си като християнин, който се опитва да търси това какво Библията казва за живота. Аз съм протестантски вярващ, нашите служби са неделя сутрин и ходя, част съм от църковна общност. Покрай църквата всъщност помагам на наркозависими, това е част от това да бъдеш в църквата – да не бъдеш само получаващ, а и даващ!

- В какво се изразява твоята помощ, трудно ли е, има ли лечение от това…? Ти самият пробвал ли си някаква дрога?
– Ще ти отговоря отзад напред – пробвал съм,

пушил съм трева

но преди 6-7 години. Тогава взех решение, че повече ми пречи, отколкото да ми помага. Но този досег, дори до най-лекия наркотик, ми показва живота на тези среди. А сега, когато помагам, ги разбирам – нещата, които търсят! Определено мога да кажа, че трудно се помага на един наркозависим. Това изисква посвещение, да не отделяш просто някакво време през седмицата, а постоянно да се грижиш за даден човек. Моята помощ се изразява в приятелство и любов. Ние имаме редовни срещи в центъра, близко до Халите, на които се събираме и говорим за техните проблеми, как могат да оправят живота си. Ние сме вярващи и основаваме всичко на християнската вяра. Не се опитваме просто да помогнем на един наркоман да спре да бъде такъв. Опитваме се един човек, който е загубил достойнството си, да го върне и да пусне човешкото в себе си, да стане отново човек.

- Твоята съпруга Миряна как е след раждането? Планирате ли и едно момиченце да си направите?
– Ооо, много е рано да се планира трети наследник! (смее се) Тя е добре, много добре мина всичко. Този път не роди по естествен път. Има време за трето дете, нека първо видим как ще бъде с двама.

- Наскоро се сродихте с баскетболиста от Балкан Иван Лилов – той се ожени за сестрата на Миряна. Приятели ли сте с него? Вече сте изцяло звездно семейство…
– Приятели сме, още когато се запознахме – той като гадже на Йоана (сестрата на Миряна – б.а.) и аз – гадже на Миряна. Още оттогава имахме приказка и особено след като се сродихме, си ходим често на гости. С него си имаме диалог и ни е готино заедно.

- Ти си доста харесван мъж и актьор и, предполагам, си под постоянно женско внимание. Твоята съпруга свикна ли вече с напористите фенки, ревнува ли те?
– Не, никога не съм виждал в нея ревност. Приема го, и двамата сме приели, че

това е част от професията ми, но не и от мен

- През последните седмици гръмна скандал, че продуцентът Митовски не плаща на актьорите от „Фамилията“ и „Революция Z“. При вас в „Под прикритие“ има ли забавяне на хонорарите?
– Лично аз не съм имал подобен проблем. Според мен голяма роля играе, това че сериалът ‚Под прикритие“ е по БНТ, там всичко е редовно и нещата вървят по каналния ред. Не съм много запознат със забавянията, чувал съм от колеги, играещи в „Под прикритие“, че и техни хонорари са се забавили. Надявам се тези неща да се изгладят.

- Как приемаш негативните коментари по твой адрес от сорта на: “Този е пълен некадърник, дърво“; „Извадете го от филма“ и т.н. Ти самият чувстваш ли се добър в работата си?
– Не им обръщам голямо внимание. В началото се насилвах да не им обръщам внимание, защото разбирах, че всеки човек си имаше собствена представа за „ченге под прикритие“, особено като сме свикнали да гледаме екшън герой. Моята роля въобще не пасва на представите на хората, но си имах свое виждане за нещата и държах на него. Впоследствие се промениха нещата, може би хората са забелязали, че героят ми се промени през последните сезони – стана много по-открит в действията си, в емоциите си.

- Много млади момчета и момичета искат да блеснат на екран като теб, но от всяко дърво свирка не става. Смяташ ли, че в киното навлязоха повече хора без качества, трябва ли да има сито за актьорите според теб?
– Публиката е най-доброто сито! Когато един сериал направи четири сезона, то означава, че той е издържал теста на времето. Четири сезона не са никак малко – това са 48 филма от един час! Когато един сериал се провали на първия-втория сезон, има над какво да се замислят колегите. Първо, трябва да се замислят сценаристите, защото те са най-важните в киното. Ако има добър сценарий – всичко надолу се нарежда.

- Приемаш ли критика и до кого се допитваш най-често?
– Определено приемам критика, но от хората, които желаят наистина нещо да допринесат, да не изговарят просто личното си мнение. Вслушвал съм се в думите на Владо Пенев, Захари Бахаров също ми е помагал много, Христо Мутафчиев също ми е помагал по време на снимки.

- Това означава, че колегите ти не странят от теб, както се говори? Говореше се, че дори са бойкотирали сватбата ти…?
– Не е вярно – дойдоха голяма част от колегите ми – Мариан Вълев, Ирена Милянкова, Захари Бахаров, Венцислав Янков. Бях поканил и други от тях, но заради ангажименти не успяха да дойдат. Даже Владо Пенев ми беше режисьор сега в новото представление. Направихме представление „Агенти“ и целият полицейски екип от „Под прикритие“ – Йосиф Шамли, Любо Кънев, Робер Янакиев, Пламен Манасиев, Иво Йончев, заедно с Мишо Билалов, Теди Духовникова и Снежана Макавеева направихме едно представление заедно. То е на Шуменския театър, миналия сезон гостувахме във Варна, София, доста места в България. Сега през новия сезон планираме отново да го играем в София и да обиколим повече места.

– Какъв беше като дете? Имал ли си проблем с родителите си, с полиция…?

– Не мога да кажа, че съм бил буен, побойник, но мога да се определя като любопитен. А това с полицията е много интересен въпрос… В тийнейджърските си години всеки иска да бъде различен, да бъде забелязан, да бъде бунтар. Имал съм такива моменти, но със сигурност не е нещо драстично. Нека го кажем така:

имал съм леки срещи с полицията

но не съм имал проблеми.

- В „Под прикритие” ти играеш доброто ченге, но какво те дразни най-много в „родната полиция“, както пее Веселин Маринов в своя песен?
– Знаейки, че в българската полиция има стойностни хора, ме дразнят всички останали. Дразнят ме всички, които, малко на жаргон ще го кажа, са „предали фуражката“, тези които са се отказали да вярват, че има смисъл в работата им и са намерили лесния начин да печелят пари.

Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ/ Blitz

От категорията