Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Обща теория за блузата, минижупа и красивата учителка

Обща теория за блузата, минижупа и красивата учителка

Валери Найденов

Шумът около красивата учителкаот 119-о СОУ явно прерасна в кампания на феминистките срещу простотията на българския мъж и най-вече срещу жълтите журналя. Не е честно. Че сме прости – прости сме, но нали все учителки са ни учили!

Веднага ще ви кажа какво пропускат тук феминистките – те приемат първосигнално, че ние, мъжките прасета, сме се вторачили в блузата на учителката. Но истината е, че интелигентният българин първо отчита дължината на полата.

В случая тя е с около 15 сантиметра над коляното, а това определено не е в съзвучие с данните на НСИ за икономическия цикъл.

Още през 20-те години в икономическата наука възниква т.нар.
теория на подгъва
Което на английски се нарича „хемлайн“. Либертарианците, водени от Мизес и Хайек, приемат, че при криза трябва да се пести плат, т.е. да се налага „шивашки остеритет“ като част от бюджетната строгост. Ерго, когато икономиката е в дълбока депресия, хемлайнът тръгва нагоре, докато роклята не стане на сутиен с ръкави.

Кейнсианците веднага оборват тази заблуда. Те посочват, че по време на икономически растеж жените купуват дрехи като луди, платовете поскъпват многократно и съответно роклите се скъсяват, за да икономисват разходи. И обратното – по време на криза платовете залежават, цените рязко падат и хемлайнът също пада под глезените. Така дължината на полата спрямо борсовия индекс може да изрази чрез формула, която пряко ги свързва с лихвата. В момента западните централни банки налагат нулеви лихви, следователно сега е времето да се носят дълги поли. Или поне до коленете.

Неокейнсианците доразвиват теорията на подгъва (хемлайн тиъри), като отбелязват, че когато полата се удължава, деколтето се отваря. И обратното. Какво ни дразни във фолкпевиците? Вулгарното съчетание на огромно деколте с голи крака. От кръста нагоре дамата е в депресия, а от кръста надолу – в растеж. И тъй като бюстът се движи 5 минути преди дамата, това е сигурен индикатор, че иде депресия и че борсовият балон е на път да се спука.

Но ако погледнем снимката на учителката от 119-о СОУ, виждаме точно обратното, едно хармонично неокейнсианско съчетание – къса пола, затворено деколте. Единственото несъответствие е, че тази униформа подхожда за 2004, а не за 2014 година. Или кой знае, да не би най-сетне трендът да е хукнал нагоре? Да купуваме ли акции?

Това, общо взето, минава през главата на модерния български мъж, като погледне снимката с красивата учителка, а

не онова, което нахлува в главите на феминистките

благодарение на тяхното специфично подсъзнание. Докъде обаче стигна светът! Едно време клюкарките ръмжаха към девойките с късите поли, а сега лаят по мъжете, които се втренчват по девойките с късите поли от чисто научен интерес.

Но да се върнем към теорията. Опитът недвусмислено потвърждава правотата на кейнсианците. През 20-те години, когато доброто и недотам доброто общество се къпят в охолство, полите се скъсяват до дължината на кюлотите, в съчетание с дълъг гердан от перли. И обратното – веднага след борсовия крах през 1929 г. и началото на Великата депресия, полите се спускат под глезените, а перлите, ако са истински, се заравят в земята, за да не ги докопа държавата… прочети още

От категорията