Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СТИЛ » Converse съди 31 компании за нарушаване на търговските ѝ марки

Converse съди 31 компании за нарушаване на търговските ѝ марки

Марката Converse на Nike съди 31 компании, твърдейки, че те продават фалшифи версии на нейните обувки Chuck Taylor, пише Wall Street Journal.

Converse съди Wal-Mart Stores, Ed Hardy и много други, тъй като смята, че те нарушават търговските ѝ марки, свързани с външния вид на обувката и знака, който тя поставя на петата на кецовете.

Iconix Brand Grouo Inc., компанията майка на марката Ed Hardy, отказва да коментира случващото се, докато Wal-Mart не отговаря веднага на исканията за коментар по темата.

Converse е завела делото във вторник в Ню Йорк и се е обърнала към Комисията за международна търговия. Компанията посочва, че през последните години двойниците на модела Chuck Taylor са започнали да се срещат все по-често.

Nike придоби Converse през 2003 г. Продажбите на марката се увеличиха с 16% през последното фискално тримесечие, приключило през август, достигайки 575 млн. долара.

От категорията